Balanced IT

100% onafhankelijk assessment, advies en innovaties voor MKB

Vrijblijvend adviesgesprek

Database service

Eén van de belangrijkste onderdelen van IT is de database. De database vormt het fundament van je systemen omdat bedrijf kritische data hierin terecht komt.
Met meer dan 20 jaar ervaring heeft database management geen geheimen voor Giss. Of het nu om Enterprise systemen gaat of een kleine applicatie, GISS kan deze voor je beheren.
GISS database service zal daarom zorgen dat de databases goed beveiligd, beschikbaar en bereikbaar zijn. Om dit proces voor je bedrijf zo optimaal mogelijk te maken én te houden doorlopen we de volgende stappen:

  1. Database beveiliging

  We beveiligen je database en de bijbehorende data volgens de geldende normeringen. Deze kunnen wettelijk zijn, maar kunnen ook vanuit je eigen organisatie komen. Indien je nog geen eigen beveiligingsplan hebt kunnen wij deze met je opstellen.

  2. Database beschikbaarheid

  Een voorwaarde voor een goede beschikbaarheid van alle functionaliteiten van je applicatie is de beschikbaarheid van je database. Wij zorgen voor de juiste beschikbaarheid voor elke database. Een applicatie die altijd beschikbaar moet zijn vraagt om een andere inrichting dan een ontwikkelomgeving. Indien gewenst en mogelijk plaatsen we je database(s) in de Cloud.

  3. Database Performance

  Door datagroei, toename van het gebruik ervan en het gebrek aan onderhoud beïnvloeden de performance van jouw database. Door monitoring en proactief databasebeheer zorgen we dat de performance van je database optimaal wordt en blijft. Zo corrigeren we de omgeving nog voordat de gebruiker een verstoring merkt.

  4. Database Herstelbaarheid

  Back-up en Recovery is een onderschat onderwerp waarbij we helaas vaak zien dat het niet goed is ingericht. Dit resulteert bij calamiteiten in een recovery met te veel dataverlies. Wij zorgen ervoor dat de herstelbaarheid je database aansluit op de business requirements.

  Benieuwd hoe databeheer je bedrijf kan helpen?

  Neem contact met ons op om te horen hoe we je kunnen helpen met de optimalisatie van je database.

  Vrijblijvend adviesgesprek